Ποιοι Ειμαστε

Γείτονες, καλώς ήρθατε!

Είμαστε όλοι αυτοί που αρνούνται να επιβιώσουν σαν δούλοι, αλλά επιλέγουν να ζήσουν σαν άνθρωποι. Και το κάνουμε En Face(κατά πρόσωπο και απέναντι) σε αυτούς που συντηρούν την αδικία και το μίσος καλυπτόμενοι με το θρασύδειλο μανδύα των φασιστικών επιτροπών κατοίκων. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, γυναίκες και άνδρες, πολίτες με αίσθηση της ευθύνης, γεμάτοι ανησυχίες και ιδέες για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλλουμε και εμείς σε ένα καινούριο ξεκίνημα, διαλύοντας την κουλτούρα του πολιτικοοικονομικού status quo και αντιπαραθέτοντας ως όπλα μας την αντιπληροφόρηση, την αξιοπρέπεια, την αντίσταση, τον πλουραλισμό των απόψεων και την ενεργή συμμετοχή.

Για αυτό, με βασικό άξονα την ισότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, σχηματίσαμε μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά με θέληση για τη μεταμόρφωση της περιοχής μας σε μια ελεύθερη και αναβαθμισμένη γειτονιά. Σκοπός μας είναι η συνεχής και πολυμορφική δράση στη γειτονιά μας και η δραστηριοποίηση όλων των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών, προς την ίδια κατεύθυνση. Να γίνουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης και συντροφικότητας και όχι μια κοινωνία μίσους και εθχρότητας.

Το site αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό τη πολιτικοποίηση και αυτοοργάνωση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα. Στόχος όλων μας, είναι ο τερματισμός της πολιτικής απάθειας και κοινωνικής αδράνειας που οδηγεί στη περιθωριοποίηση και στην εγκατάλειψη της γειτονιάς μας. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να αναπτυχθεί ένα αίσθημα συλλογικής δράσης με καθαρά οριζόντιες δομές (χωρίς ιεραρχίες και κέντρα εξουσίας) και αύξηση της συμμετοχικότητας, ώστε να ξεριζώσουμε τα επικίνδυνα φαινόμενα της επιδείνωσης της κρίσης και εν γένει του πολιτικού συστήματος.

Ο φασισμός και ο νεο-ναζισμός, η ανεργία, η εγκατάλειψη, η δράση της μαφίας, η έλλειψη υποδομών και ελεύθερων χώρων, η απουσία φύσης αλλά και κάθε πρόβλημα το οποίο παραμένει εμπόδιο στη καθημερινότητά μας επιδιώκουμε να εξαλειφθεί, ώστε να συμβιώσουμε ειρηνικά φιάχνοντας ένα κόσμο αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Για να πραγματώσουμε αυτές τις σκέψεις πρέπει να γίνουμε όλοι κοινωνικά ενεργοί, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, χωρίς να περιμένουμε να μας σώσει κάποιο κόμμα ή πολιτικός.
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας και τα σχόλιά σας, καθώς και την δραστηριοποίησή σας σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό δρώμενο που αφορά τη γειτονιά μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: